Litice 4. – 5. května 2024

Jako téměř každoročně se u nás také na začátku sezóny pořádaly závody. V sobotu vytrvalostní a v neděli sprint. Na závodech se v sobotu zúčastnilo 244 a v neděli 216 závodníků. V pořádání závodů nejsme žádní amatéři, a tak závod proběhl bez větších zádrhelů.

Naši závodníci se samozřejmě také účastnili a na domácích tratích se jim dařilo.

Sobota, vytrvalostní závod:

Jako první startoval Péťa Windrich a v jeho prvních závodech netrefil pouze jeden terč a doběhl na krásném 3. místě.

Nedlouho na to běžel Vašík Klosse, který se s chvalitebnou střelbou dostal na 2. místo.

V kategorii W13 běžely Majda Petrmichlová, která závod vyhrála, a pouhých 14 sekund za ní se umístila Nella Štěpánková na 3. místě s nejlepší střelbou v kategorii.

Jako poslední z žáků běžel Vašák Petrmichl, který se umístil na 5. místě s opravdu nádhernou střelbou – 0 netrefených ran.

Z dorostenců a dospělých běžel jako první Hugo Štajer, který se umístil na 5. místě.

Za juniory závodil Jan Klosse a umístil se na 3. místě.

V kategorii ženy vyhrála Niki Hatová, která sice netrefila 10 z 20 terčů, ale vše dohnala v běhu, kde svoji nejbližší soupeřku porazila o 2 minuty a 32 vteřin. Společně s ní běžela Zuzka Wolfová, která se umístila na krásném 3. místě.

A z našich závodníků to zakončoval Pavel Hubert, kterému se také nedařila střelba, ale i přes to se umístil na 3. místě.

Neděle sprint:

Jako v sobotu to z našich závodníků odstartoval Péťa Windrich a v jeho druhých závodech zopakoval krásnou střelbu s pouze jedním netrefeným terčem a doběhl na 3. místě.

Kousek po něm vyrazil na trať Vašík Klosse, který netrefil 5 ran z 10 a doběhl na 5. místě.

Z žákyň W13 běžela Majda Petrmichlová, která svoji kategorii opět vyhrála s pohodlným náskokem 30 vteřin na druhou pozici. A Nella Štěpánková, které i přes hezkou střelbu unikl o kousek bronz, a tak se umístila na 4. místě.

Za žáky to opět zakončoval Vašík Petrmichl, který se s chvalitebnou střelbou umístil na 5. místě.

Z našich malorážkařů to rozbíhal Hugo Štajer, kterému se bohužel nedařil běh, a skončil na 7. místě.

Za ženy se od nás tentokrát zúčastnila pouze Zuzka Wolfová, které se podařila střelba i běh, a do cíle doběhla na 1. místě s nádherným náskokem 2 minut a 21 vteřin na 2. místo!

Za juniory závodil Jan Klosse, ale zapomněl, že není vytrvalostní závod, a neoběhl si 3 trestná kolečka, což pro něj znamenalo 6 minut penalizace. Skončil tudíž poslední a potvrdil tím, že závodník při závodě opravdu nepřemýšlí.

A poslední z našich závodníků vyběhl Jirka Kanta a doběhl na 3. místě.

Gratulujeme všem závodníkům a doufáme, že úspěchy budou pokračovat i dále.