Zima 2018

Zprávy ze zimy 2018:

  1. začátek byl již v prosinci, kdy jsme jeli do Jáchymova na trénink, hned když tam napadl sníh. A bylo to přímo skvělé, stejně jako regionální závod na stejném místě. Dostatek krásného přírodního sněhu a perfektní podmínky pro závod. Jen škoda, že si tam naši závodníci nevyjeli víc bodů, protože jak se ukázalo později, to byl základ pro další starty v sezoně díky zpřísnění podmínek postupu na poháry a později i na MČR.
  2. Další regionální závody nebyly nebo alespoň dostupné v rozumné vzdálenosti, takže potom už jsme jezdili pouze na poháry. Byli jsme dvakrát v NMNM, v Letohradu, Harrachově, Jablonci. A naši tři zástupci Adéla Voračková,Jenda Klosse a David Kůs byli na Zimní olympiádě dětí a mládeže v Letohradu. Tam měli rozhodně nejhorší sněhové podmínky z celé sezony a závodů, kterých jsme se zúčastnili.  Mokrý technický sníh do kterého ještě pršelo, to byla hrůza, jinak se to dalo jinde docela zvládnout, ale na Jáchymov a přírodní čerstvý sníh opravdu neměl ani Harrachov, kde byl sníh sice přírodní, ale starší.
  3. Jinak jsme jezdili zase tak, jako loni – buď jeli děti závodit a ta kategorie, která neměla závody pouze trénovala. Do Harrachova jsme jeli dokonce o jeden den navíc a jela nás docela velká parta – bez Báry a Katky Kantů nás bylo devatenáct, z toho pět dospělých jako doprovod a tudíž celkem 14 potenciálních závodníků – i s Jirkou Kantou. Na množství už je to pěkné, kdyby se  ještě zvyšovala i ta kvalita…..
  4. Do alespoň jednoho závodu v této sezoně se zapojilo nakonec deset našich závodníků a šest dalších jen trénovalo. Máme radost z tohoto počtu, ale pokud jde o výsledky tam už to tolik k radosti opravdu není. I díky přísnějším podmínkám postupu jsme nakonec neměli nikoho na MČR. Nejblíž k tomu měl Jirka, ten dokonce měl našlápnuto i na bednu, ale bohužel, díky tomu, že jak do závodu v NMNM, tak v Harrachově nastoupila reprezentace”B” i s Jardou Soukupem, bylo po nadějích na bednu a dokonce si na ně nevyběhl ani tu potřebnou výkonnostní třídu :-(( Pokud jde o výsledky těch dalších, tam jsme rádi za rychlý nástup Adély a nakonec asi nejvíc Katky Bohůnkové. Na ZODM docela potěšil Honza Klosse v závodě ve skatu, ale jiné jeho průšvihy přebíjí i zisk III.výkonnostní třídy. U dorostenek Niky a Zuzky jsme si mysleli, že tam budou také lepší výsledky, zvlášť díky jejich snažení hlavně při tréninku, Niky má také alespoň tu trojku, ale u Zuzky to chce ještě trochu potrénovat výbušnost a snad se dočká i té výkonnosti nebo když se sejde se slušným během i střelba.
  5. Každopádně pro všechny platí pořád to stejné trénovat, běhat, střílet, posilovat (ručičky i nožičky) a doufat, že to bude příští rok lepší a aby to bylo lepší i ve výbavě, objednali jsme pro klasiku nové lyže se srstí,takže teď už to bude jezdit skoro samo, že?!?
  6. Fotoreportáž dodáme postupně….