Sporťáček

V soboru 13.9.2014 jsme náš  klub prezentovali na akci „Sporťáček“, která se konala v areálu Lokomotivy Plzeň.

V pátek odpoledne to vypadalo, že při víkendové akci budeme spíš plavat, ale počasí se naštěstí na sobotu vylepšilo a podmínky nám nakonec dovolily i střílet jako to děláme v Hliništi na dětském dni  a ne předvádět podmínky pro synchronizované plavání nebo dračí lodě, které se v sobotu kromě jiných také prezentovali.

Jak se nám  pro nás v podstatě náborová akce podařila, zjistíme až v průběhu dalších měsíců. Zda k nám přijdou další zájemci a také zda vydrží a budou s námi získávat ty potřebné body do žebříčku Českého poháru v biatlonu. Rádi bychom, aby se naše řady rozrostly o opravdu zapálené biatlonisty, kteří budou třeba za několik let reprezentovat nejen náš klub, Plzeň, kraj, ale i Českou republiku, tak jako Gábina Soukalová nebo Ondra Moravec.

Zájem o otestování střeleckých schopností byl tak velký,  že jsme vystříleli cca 3000 diabolek. Je pravda, že si potrénovali  i naši ostřílení mazáci  – Martina, Katka V., Denisa, Klára a Kuba, ale i tak to vychází na více než 500 dětí i rodičů, kteří si vystřelili 5 ran.  I díky pomoci od výše jmenovaných, pana Sedláka, Zuzky a Katky Kantových, jsme to s Jirkou Kantou starším , který stíhal pouze připravovat bombičky na dofukování a diabolky do krabiček, zvládli  a tak doufejme, že přijdou i milovníci běhu a budou těmi správnými sparingpartnery pro naše  „zkušené biatlonisty“  a společně budeme vozit z výletů po republice co nejvíc medailí.

V neděli jsme byli rádi, že opět prší a mohli  jsem odpočívat a léčit namožené svaly, téměř na celé spodní části těla a hlavně otlačená kolena 🙂