Září 2021 (Litické listy)

Na Českém poháru v Bystřici pod Hostýnem dosáhla na další medailové umístění ve své biatlonové kariéře Katka Bohůnková, která v hromadném závodě skončila třetí. Nepopulární bramboru zvládla vyběhnout a vystřílet ve sprintu Nikol Hatová.
O prázdninách jsme dokončovali úpravy okolí nové budovy a trénovali alespoň každé úterý.
Druhý týden v srpnu jsme uspořádali soustředění, při kterém se nám mimořádně vydařilo počasí a v podstatě bez jediné kapičky deště jsme potrénovali pro zbytek sezony.
Na konci soustředění jsme uspořádali dva závody. Jeden ve sprintu, kde se naši závodníci rozhodně neztratili a byli celkem desetkrát na stupních vítězů, z toho byli tři zlaté medaile. A poté proběhl štafetový závod losovaných štafet, kde jsme měli medailové umístění také desetkrát, ale zde šlo hlavně o nácvik štafet pro mistrovství a týmového ducha.
Také jsme se zúčastnili jako pořadatelský klub Sportmanie, abychom nalákali nové biatlonisty, čímž chci upozornit, že náš nábor nových členů stále trvá.
Nejbližší tři týdny jsou stále o závodech, nejdříve jedou dorostenci do Jilemnice a potom už začínají mistrovství republiky. To žákovské v Bystřici pod Hostýnem a dorost se podívá do Nového Města na Moravě. Nominovalo se za nás celkem třináct závodníků, tak jim držte palce, aby vybojovali nějaké pěkné umístění.