Duben 2020 (Litické listy)

Letošní zima byla, pokud jde o zimní sporty hodně problémová a rozhodně nevydařená. Hned na počátku v prosinci většina vypsaných závodů byla zrušená, takže se pořádně neuskutečnila ani nominace na Zimní olympijské hry dětí a mládeže, které letos pořádal Karlovarský kraj. Nicméně náš klub měl nakonec v této nominaci dva závodníky, Jana Klosseho a Kateřinu Bohůnkovou. Výsledkově se jim nedařilo, ale bylo to rozhodně způsobeno podmínkami pro trénování v průběhu letošní zimy. Jak u nich dvou, tak například ještě od Davida Kůse jsme očekávali, že si vyběhnou slušné umístění v žebříčku a tím i odměnu v podobě nové malorážky od Českého svazu biatlonu. Nakonec se to na poslední chvíli podařilo jen Honzovi a byla to pro nás na závěr sezony alespoň jedna dobrá zpráva.
Kromě toho, že naše závodníky trápily nemoci již v průběhu sezony, ten konec, kde se ještě část z nich mohla zúčastnit, již zrušila koronavirová pandemie a nyní se již můžeme jen těšit na to kdy a jestli vůbec se rozběhne letní sezona. Zatím má svaz biatlonu dvě varianty a budeme doufat, že alespoň jedna z nich vyjde a budeme moci v našem oblíbeném sportu pokračovat.
Všem příznivcům biatlonu v Plzni-Liticích děkujeme za podporu a přejeme hlavně hodně zdraví a těšíme se, že se s našimi fanoušky sejdeme na závodech v letním biatlonu co nejdřív.
Blanka Kantová, předseda klubu