Červen 2019 (Litické listy)

Koncem dubna naši biatlonisté zahájili letní sezonu – soutěž o Český pohár v letním biatlonu. Nejdříve jsme se zúčastňovali na regionálních závodech v okolí nebo také jeden závodní víkend pořádali v našem areálu v Hliništi. Snažili jsme se získat dostatek bodů jako vstupenku na účast v celostátních závodech zmiňovaného poháru. V současné době má jistou účast na těchto pohárech šest žáků (dalším se to bohužel nepodařilo) a všichni dorostenci a dospělí.
Počátkem června jsme jeli na první pohár do Starého Města pod Landštejnem a byli hodně úspěšní. V nejstarších žákyních zvítězila Kateřina Bohůnková a v mladších dorostencích byl David Kůs třetí. Kromě toho jsme přivezli jedno čtvrté místo a dalších 12 umístění v TOP 10 ze dvou víkendových závodů pro každou kategorii.
V Bystřici pod Hostýnem o čtrnáct dní později se díky Janu Klossemu podařilo zkompletovat celé stupně vítězů jeho druhým místem a škoda, že neudělal jeden delší krok, protože zlato mu uteklo o 0,2 sekundy. Měli jsme opět další umístění do desítky startovního pole a celkem během obou víkendů se připojilo k pěti závodníkům již dříve nominovaným na mistrovství republiky dalších sedm a někteří si potvrdili I. výkonnostní třídu z loňského roku.
Doufáme, že v těchto výsledcích budeme pokračovat i na podzim a rádi přivítáme další zájemce o tento krásný sport, což se snažíme podpořit i naší účastí na Festivalu sportu, který proběhl 20.6.2019 a Sportmamii Plzeň, která bude v polovině srpna.