Březen 2019 (Litické listy)

Zprávy z biatlonu
Je to již nějakou dobu, co jsme vám nedávali žádné informace z biatlonového dění u nás v Liticích.
Fungujeme pořád v podobném počtu dětí, dorostu i dospělých. Zúčastňujeme se zimní formy biatlonu, ale pro nás z nížiny přednostně hlavně té letní. Dá se říci, že v ní také máme větší úspěchy.
V loňském roce získal Jirka Kanta dvakrát zlatou medaili v závodech českého poháru a dvakrát byl akademickým více mistrem republiky, Martina Novoveská byla třetí v dorostenkách B a Klára Slavíková také třetí v žákyních A, hned v prvním roce její závodní kariery.
Pravidelně v našem areálu pořádáme dva závody, jeden dvoudenní v květnu a potom po našem soustředění v srpnu další. Také se s námi můžete sejít a vyzkoušet si biatlon na Festivalu sportu nebo Sportmanii.
Již několik let se snažíme sportovní areál zvelebit a pokoušíme se především sehnat peníze na výstavbu budovy, kde chceme mít malou tělocvičnu, sociální zázemí, sklady sportovního vybavení. Jdeme postupnými krůčky a v minulých letech se nám díky dotacím hlavně z Plzeňského kraje a v roce 2018 i z našeho obvodu podařilo udělat novou přípojku elektriky, základovou desku a nakoupit část stavebního materiálu. Letos jsme žádali také a čekáme na výsledek z MŠMT, pokud se sdružená investice v letošním roce podaří, měli bychom budovu dokončit.