Jak jsme uspěli ve Starém Městě pod Landštejnem

V sobotu se moc nedařilo, v neděli to bylo o jednu medaili lepší 🙂

První na řadě byl Jirka v sobotu dopoledne a střelba 4,1,0,4 nepotřebuje komentář. Běh byl slušný, přeci jen trochu potrénoval během soustředění, ale čtvrté místo mrzí. Běžeckou formu potvrdil v neděli, kdy se střelbou  skončil na krásném třetí místě a vezl domů naši jedinou medaili.

V sobot odpoledne nastoupili naši žáčci. Jenda Klosse tak moc chce, že mu jeho hlavička momentálně nedovolí lepší výsledek hlavně kvůli střelbě. Bohužel nedělní skupinový start byl jen potvrzením jeho nervozity, kdy se nechal pobláznit svými soupeři a skončil ještě hůř.

Žačky A – Katka a Pavlínka, v sobotu byla lepší Katka, v neděli Pavlínka, ale shodně pouze 18.místo. U Katky mrzí sobotní střelba, běžecky by se vešla do desítky a Pavlínka by byla zase lepší v neděli nabýt nachlazení. Třeba se to sejde pro obě na mistrovství.

Žáci B – V sobotu slušná střelba od Filipa, ale zase horší běh – má určitě na víc.  V neděli to bylo špatné i střelecky(3,4). Kuba v sobotu jen jedno místo před Fíkem díky střelbě 2,2, ale asi to byla předzvěst poruchy na zbrani. Ta se zasekla naštěstí již při nástřelu. Kuba musel střílet s jinou zbraní, ale popasoval se s tím dobře a se dvěma nulami si doběhl pro své letošní nejlepší umístění v pohárech a to páté místo. Vašek se nějak nedokáže vrátit ke své excelentní střelbě z minulých let (4,2 a 3,2) a když k tomu nepřidá ani rychlejší běh, výsledek lepší být nemůže.

Denisa potvrdila, že dlouhé tratě nejsou její oblíbené a když k tomu přidá špatnou střelbu její sobotní 36.místo je proti nedělní 23 příčce opravdu hrozné. Také jsme zjistili, že by všichni potřebovali po trati diváky, hlídače tempa, kteří by je hnali za výsledkem, protože vyhecováním od ostatních dokáží rezervy v běhu najít.

Žáci C – Martinovi Vlčkovi se tento víkend dařilo – jeho 14. a 15. místo je pro něj zatím nejlepší výsledek v pohárech a střelba 1,0 a 0,2 to jen potvrzuje. Škoda jedné rány v neděli, protože nebýt té, mohlo to být nad 90 bodů a I.VT. Třeba to vyjde v Břidličné. Olda běžel svým stabilním tempem a protože střelby 2,2 a 3,0 také není to co už umí nedosáhl ani na 70 bodů.

To nejlepší nakonec –  naše tři slečny – zákyně C a tabulka jejich úspěchů:

  Sobota střelba Sobota umístění Neděle střelba Neděle umístění
Katka V.

0,0

23

2,0

28

Martina N.

4,2

27

2,4

27

Zuzana W.

3,1

34

2,1

32

Katka, moc pěkná střelba a dobrý běh, Martinka slušný běh, ale tu střelbu pořád nedokáže prodat a Zuzka hlavně ve střelbě umí rozhodně líp, ale o tomto víkendu jí to ani neběželo.

Pokud jde o celkové hodnocení, myslím, že všichni mají na víc, ale nedokážou vše sladit tak, aby to vyšlo. Třeba rychlost střelby, je jedním z největších zdržení téměř u všech. Budeme určitě zase trénovat. A Jenda s Martinkou se musí konečně popasovat se střelbou v zátěži a stresu.

Doufám, že se nám na mistrovství v Břidličné bude dařit líp a že alespoň bodově jako klub poskočíme v žebříčku o pár příček nahoru.