II.ČP Bystřice pod Hostýnem

Sice zprostředkovanou, ale hlavně kladnou zprávu ze závodění v Bystřici pod Hostýnem vám píšu z Norska.

Jak už jste si určitě někteří zjistili ve výsledkových listinách, byl to víkend vele úspěšný. Začal to Jirka v sobotu dopoledne druhým místem ve štafetě a prvním v celkovém  pořadí jednotlivců a proto mu za krásných 100 bodů gratulujeme. Potom následoval Jenda Klosse  také s druhým místem ve štafetě žáků “A”, Martinka Novoveská třetím v žákyních “C” a za zmínku stojí i čtvrté místo Matyáše Koppa  v žácích “B”. Umístění v jednotlivcích už  tak dobré nebylo, ale neztratili jsme se. Tedy až na nějaké výjimky těch, kteří tak moc chtějí, že to v těchto typech závodů většinou pokazí.

V neděli v žácích musím vyzdvihnout umístění našich nováčků, protože 10.místo Jendy Klosseho a 14.místo Katky Bohůnkové jsou nadějí pro další závody. Pěkné je také umístění Martinky Novoveské na 13.místě. Ostatní bych řekla, že si musí sáhnout do svědomí hlavně pokud jde o problémy se střelbou. Mít v jedné střelbě za nula nebo jedna a v druhé za čtyři i pět, to je přímo hrůza a je to o střelecké  poloze.

Nakonec nám vylepšil neděli Jirka svým výsledkem ve sprintu, kde skončil třetí, ale bylo to se střelbou podobně jako s žáky (1,4), naštěstí mu to tenkrát i dobře běželo a medaili uhájil i druhý den.