Zimní závody

Jak jste si mohli přečíst v minulých příspěvcích, začala pro některé z nás i zimní část závodů. Po soustředění v Jáchymově, kterého se zúčastnil Jirka Kanta, Jakub Netrval, Filip Volf a Klárka Chadimová si první dva dali i první závod, protože Filip a Klárka museli z různých důvodů odjet dřív.

Jirka byl nadmíru spokojený se svým druhým místem, to u Kuby to bylo horší, ale mohlo to být i únavou ze soustředění.

Potom byl Kuba a Klárka na závodech ve Vimperku. Kuba střelba dobré, horší běh a Klárka měla při svém prvním závodě v žákyních A  a ještě k tomu zimních, smůlu a byla diskvalifikována za špatnou manipulaci se zbraní – záklopka. Škoda příště to bude určitě lepší.

Před koncem roku byli junioři v NMNM(Novém Městě na Moravě) – Jirka byl spokojený s pokrokem v běhu, Zuzka si to přetrpěla – byla i zdravotně indisponovaná a Katka zkoušela jen potrénovat.

Týden nato závodil Kuba s Oldou na stejném místě a Kuby byl vidět velký pokrok ve stylu běhu, střelba byla hodně nevyrovnaná, ale na to, že běhá druhým rokem zimu to bylo dobré. Oldu tyto závody nezastihly v dobré formě a ani kondici. Přivezl si z Jáchymova nějakou rýmu, s kterou se pral již před vánoci a střelbou špatný běh také nepodpořil.

Snad to bude lepší příští víkend. Jedeme na další pohár do Letohradu, tam budou závodit v klasice a zlepšené sněhové podmínky dovolily víc potrénovat.

Junioři jedou za čtrnáct dní opět do NMNM a doufejme, že se budou všichni  jenom vylepšovat .

Další možnost tréninku bude pro všechny zájemce o běžecké lyžování v průběhu jarních prázdnin, kdy nabízím zájemcům možnost ubytování  na chatě Eduard v Jáchymově, kterou máme domluvenou s Roverem.