Březen 2021 (Litické listy)

V prosincovém článku jsem se obávala o zimní sezonu a dopadlo to ještě hůř, než jsem si představovala v případě těch nejhorších scénářů. Starty jednotlivých závodů nám během zimy stále odkládali. Proběhly nakonec jen nominace pro reprezentaci dorostu a juniorů za těch nejpřísnějších podmínek covidových opatření pro členy tréninkových středisek. A nakonec svaz biatlonu rozhodl o zrušení celé zimní sezony. Je to opravdu smůla, protože za posledních cca šest let to byla první zima, kdy by se dalo trénovat a závodit na přírodním sněhu po celou dobu
Naši závodníci si mohli půjčit lyže a trénovat soukromě, pokud to opatření dovolovala a také si mohli půjčit zbraně a trénovat sušením, to je nácvik správných postupů střelby bez samotného náboje nebo diaboly a výstřelem naprázdno. Samozřejmě také měli za úkol co nejvíc běhat a procvičovat stabilitu pro střelbu ve stoje. Doufám, že jaro ukáže, jak byli pilní
Jak už jsem psala, Covid nám zasáhl i do dostavby nové budovy, ale naštěstí nyní již máme zkolaudováno a hned jak to pandemie dovolí, začneme využívat naše nové zázemí pro tréninky i závody. Zatím se snažíme areál dále zvelebovat z dostupných prostředků a v rozsahu, který již nebyl součástí minulé zakázky.
Naši novou tělocvičnu bychom chtěli pronajímat celoročně, například na cvičení jógy, zdravotní tělocvik, posilování, kruhové tréninky a jiné sportovní aktivity.
V současné době máme připravený termínový kalendář závodů pro letní sezonu se startem od května. Myslím, že všichni budeme moc rádi, pokud takto zahájíme. Bude to znamenat, že se pomalu vracíme do normálního života. Těšíme se na to, že se s Vámi na závodech u nás, co nejdříve uvidíme a stejně tak přivítáme každého zájemce o sportování právě v biatlonu. A doufáme, že ten sport všem hodně chybí a rád se zapojí, zvlášť, když k tomu nyní máme tak krásné zázemí.