M ČR žáků Letohrad

Na MČR žáků jsme odjeli pořád ještě s nadějemi na medaile. A že byly blízko. Hodně dobře našlápnuto na medaile měly žákyně B ve štafetě. Katka Bohůnková, Ilonka Adámková a Martina Řáhová byly po třetině závodu štafet na druhém místě díky Katce , ale bohužel špatný zásobník zručské závodnice jakékoli šance minimálně na podium naše naděje překazil. Škoda, byla by medailová tradice ze štafet potvrzena.

V sobotu se ještě krásně umístil Jenda Klosse na jedenáctém místě, když se mu povedla dobře střelba za jedna, kterou podpořil slušným během.

V neděli jsme měli největší naději na medaili u Katky Bohůnkové, která byla po první střelbě za jedna,  na druhém místě. Bohužel i druhou střelbu měla za jedna a to ji nakonec odsunulo na konečné sedmé místo. Náplastí na tento nezdar je alespoň první výkonnostní třída a příslib lepších výsledků do příštího roku.

Po loňských medailích od Patrika Volfa a Ilonky Adámkové jsme se letos od žáků medailí na závodech Českého poháru nedočkali, i když právě Katka a Filip Volf svými výsledky na začátku sezony naznačovali, že bychom letos nemuseli vyjít naprázdno. Bohužel Filipa srazilo zranění a špatná střelba a Katku bohužel špatná střelba, která pramenila asi z obrovské trémy a snahy o co nejlepší výsledek.

Doufáme, že si to příští rok oba vynahradí a i přes to, že přechází do starších kategorií a Filip dokonce na malorážku, že předvedou svůj potenciál v plné míře. A také doufáme, že se prosadí někdo další z našeho klubu.