Uzavření zimní sezony

Vím, že už závody zimní sezony dávno skončily, ale ještě jsem vám nepodala informace jak jsme dopadli.

Na MČR žáků se nakonec nominoval jen Kuba Netrval, ale docela se mu tento víkend podařil. Sice nebyl na bedně, ale vyběhl si takové výsledky , že se dostal do výběru pro členy SCM (tréninkové středisko mládeže). Nyní se domlouvá na podmínkách přestupu a třeba ho někdy v budoucnosti budeme sledovat v televizi jako reprezentanta. Držíme mu palce, aby tomu tak bylo.

Na MČR dorostu a dospělých se nominoval Jirka Kanta a Martin Vlček. Ani u jednoho to nebylo ani do TOP 10, ale hlavně Martin si také v posledním závodě sezony zajel solidní výsledek. Škoda, že neobjel všechny závody poháru, protože si myslím, že si mohl při své současné formě vyběhnout stejnou nominaci do SCM jako Kuba, ale chyběli mu body kvůli neúčasti na všech závodech, které byly sledované pro tento výběr.

Pokud jde o ostatní, kteří buď závodili nebo trénovali. Potěšila nás chuť jezdit a trénovat většiny z nich, hodně se vylepšili a všechny, kteří letos jenom trénovali budeme pro příští rok určitě přihlašovat do zimní soutěže. A protože se nám osvědčil systém, který jsme vyzkoušeli – trénování v průběhu pohárových závodů, budeme v tom určitě pro příští rok pokračovat. Takže na závod dorostu a dospělých pojedou žáci trénovat a obráceně.

Určitě přivítáme každého dalšího zájemce, který by chtěl začít i se zimní formou biatlonu a dělal zatím jen letní.

Každopádně doufáme, že příští zima bude minimálně tak dobrá na sněhové podmínky jako ta letošní a že si to zase tak užijeme jako letos.