Zima 2017

Již v půlce prosince minulého roku jsme začali naši další zimní sezonu v biatlonu. Cesta na závod nakonec  na Fichtelberg v Německu byla poznamenána počasím, proto Kubovo první místo a Jirkovo třetí byly jediným pozitivním na tomto výletu.

Ještě koncem roku dorost a někteří žáci jeli závodit a trénovat do NMNM, v podstatě na tratě světového poháru. Podmínky tam byli dobré, výsledky už tolik ne. Jirka s Oldou jeli oba závody, Martin jen jeden, ale bodově nic moc.

Potom jsme byli v NMNM s žáky. Tento výlet byl pro změnu poznamenaný problémy se zamrzlou zbraní, rozlámanou zbraní a bohužel i tím,  že si David nevyjel další body na to, aby mohl dál jezdit na poháry. Proto dál závodit v žácích jezdí jen Kuba s Klárou. Ostatní trénují a musím říct, že jsme hodně spokojení, počasí nám přeje a podmínky pro trénink jsou tím pádem dobré a děcka se týden od týdne zlepšují.

Kolo v Jablonci jsme kvůli několika podstatným důvodům vynechali.

Letohrad byl o klasice pro žáky a tam se Kubovi podařil druhý den třináctým místem a ani Klára nejela špatně, ale zatím jí to na body na MČR asi nestačí. Tady s námi trénovala pouze Bára a Jenda K., ale myslím, že byli se svým pokrokem spokojení oba.

V pátek jedeme do Harrachova na závody dorostu a tam bude prvně v zimě závodit Niky, která v tréninku udělala letos největší pokrok , proto již zkusí i závod a budeme ji moc držet palce, aby jí to vyšlo. Jinak jede na víkend největší výprava závodících nebo trénujících v počtu devíti plus dva trenéři jako doprovod.